Retete inghetata!

1.Inghetata cu miere si citrice

Ingrediente

  • 2 grapefruit
  • 2 portocale
  • 4 lingurite de miere
  • inghetata (dupa gust)

Mod de preparare

  • Citricele se curata de coaja, seminte si pielite;
  • Se taie in bucati medii;
  • Se pun pe o farfurie si se toarna miere deasupra;
  • Se lasa o jumatate de ora sa intre mierea in fructe, apoi se pun bulgarasi de inghetata deasupra;
  • Se serveste imediat.

2.Inghetata cu afine

Ingrediente

  • 200 g afine
  • 40 g zahar
  • 150 g crema de iaurt
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

  • Se aleg fructe sanatoase, se spala usor si se paseaza printr-o sita fina;
  • Intr-un castron inalt se bat cu mixerul oul, zaharul si zaharul vanilat, timp de 3 minute;
  • Se continua mixarea, adaugandu-se cate o lingura de piure de afine, cate o lingura de crema de iaurt;
  • Compozitia se toarna in patru forme, care se introduc in congelator cel putin 6 ore;
  • Inainte de servire, se trec formele prin apa fierbinte, se rasyoarna pe o farfurie, se orneaza cu cateva afine intregi si cu o frunza de menta.

3.Inghetata de mere

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g zahar

Mod de preparare

  • Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mica, apoi se stropesc cu zeama de lamaie, se aduga zaharul si se amesteca pana se omogineaza.
  • Pireul de mere obtiunut se pune la congelator pentru 4-5 ore.
  • Cand se doriti sa serviti inghetata, scoateti globulete cu o lingura speciala de inghetata, asezatile intr-o cupa si decoratile cu scortisoara, frisca si stafide, dupa gust.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s